PROJECT | Gali Lane – new build        COMPLETED | 2010

Sam Teoh Architects designed a strong statement for the entry of the home which is articulated through
a large front door, cool glass, and copper coloured aluminium panels topped with a large canopy roof

The double storey void within the entry foyer draws your focus down to the pool

Highlight windows create interest and focus attention to the view of the mature tree beyond




Natural light penetrates into the heart of the home during winter to warm the home, whilst direct
sunlight is blocked during the summer months through the utilisation of solar design principles



The design by Sam Teoh Architects makes the most of the prominent views of the city and
neighbouring mature tuart trees


Bi-folding doors allow the open plan living areas to seamlessly flow into the external living area


From the entry level a discrete stair leads to the upper level which houses the bedrooms


The master bedroom is designed by Sam Teoh Architects to take advantage of the impressive
views to the Indian Ocean beyond through extensive windows


The lavish ensuite features clean sharp lines to create a contemporary luxurious atmosphere