PROJECT | Junksola House – new build        COMPLETED | 2005


The double story void defines the entry point
and draws your focus to the garden beyond



The architectural design by Sam Teoh Architects was driven by the client’s desire
for the look and warmth of a traditional home with a contemporary twist


Key components such as the open staircase and large glazed walls become standout
features of the home which resonate with the concept of light, enticing spaces


The open plan living area and in particular the kitchen and breakfast bar is lit by soft morning sun



Clean, crisp, lines are consistent throughout the design by Sam Teoh Architects



A limited palette of colours have been used to provide a crisp contemporary look whilst remaining warm
and inviting



Sunlight, particuarly carefully considered winter sun, from the eastern courtyard illuminates internal spaces



Contemporary architectural elements feature throughout the home