PROJECT | Kent-Soh Home – new build        COMPLETED | 2009


Sam Teoh Architects designed a new double storey home for a young family who
requested the mono-pitched roof which creates a striking street presence



The angular clean lines of the home provide a sculptural façade that stands
out, rather than being overshadowed by surrounding homes


The kitchen is ideal for family time, with a central island bench providing plenty of space to prepare
meals, eat breakfast or to gather around



The contemporary kitchen designed by Sam Teoh Architects features a floating island bench
which provides additional bench space whilst also making the kitchen appear larger



The kitchen and dining area is connected to the courtyard
through floor to ceiling glass with large sliding doors



A courtyard was placed in the centre of the home, providing natural light and protection from weather
conditions. During colder months, north sun penetration bestows light and warmth on the living room
and morning light filters into the kitchen and breakfast area from the east




Clean, contemporary lines provide a modern
and timeless aesthetic to the bathrooms