PROJECT | LL House – new build        COMPLETED | 2014

SHORTLISTED | Western Australian Architecture Awards | Single Residential 2014



Sam Teoh Architects designed a new home in a beachside suburb to perfectly fit with the client’s lifestyle.
The elevated entry bridge and cantilevered aluminium panels create a contemporary, clean and crisp street
façade with clear direction and street presence



The floating steps and entry bridge un-mistakenly announces the entrance, leading to the front door.
The entry foyer opens into the open plan living areas, overlooking the pool and garden




Clean lines and crisp details designed by Sam Teoh Architects
feature throughout the home



The lower living area opens into the outdoor alfresco, seamlessly expanding to a large entertainment area


Light Wall 

Stairs behind a floating wall leads to the lower level housing
the children’s bedrooms, services and lower living area



A limited material and colour palette maintains simplicity and controls cost, allowing
individual materials to shine, prescribing to the less is more principle


Backyard Pool 

The pool and garden completes the outdoor living area, where colours and materials
flow from outside to inside creating continuity throughout the home