PROJECT | Omaroo House – new build        COMPLETED | 2010

In the new home designed by Sam Teoh Architects, the street front is articulated through a play of solids and
voids, solid rendered surfaces juxtaposed against the luminosity of glass, to create a unique sculptural entity

The double storey void gives the house an inviting entry statement
where visually the focus directs you down to the lap pool

From the entry level a stair leads up to the upper level which houses the bedrooms

As you descend down the steps the contemporary living, dining, and kitchen area unfolds

The open plan living, dining and kitchen area uses solar-efficient design principles to block summer sun
but allow solar penetration in winter


In the daytime, light reflecting off the rippling water forms a constant array of light
dancing across the walls


At night lighting from the pool forms a romantic glow for the living room


The lap pool runs the entire length of the living room, separated by
full height glazed walls forming a major focus of the living room


The master bedroom has floor to ceiling glass walls to harness the views to the hinterland


The lavish ensuite designed by Sam Teoh Architects has a freestanding bath, while the
shower and toilet are hidden discretely behind a tiled wall