PROJECT | The Rise – new build        COMPLETED | 2008

COMMENDATION | Western Australian Architecture Awards | Single Residential 2008

Internally, spaces are arranged to suit the clients’ request of voluminous spaces and a large
entertainment area. The main entrance opens into a large void area, which features a
crystal chandelier, immediately creating a sense of grand proportions



Sam Teoh Architects designed the open-plan kitchen, dining and living area to accentuate the feeling
of space and a large mosaic column rising from the island bench supports a floating ceiling which
delineates the kitchen


A potential first for Western Australia is a Magic Mirror TV built into the kitchen splashback


Wall and roof windows within the voids not only act as a light sources with natural cross ventilation
to allow hot air to escape but they also create an interesting, voluminous space




Sam Teoh Architects designed the master bedroom suite into the mezzanine area to maximize the views


A television in the master bedroom retracts into a storage unit mounted in the glass balustrade



The guest bedroom suite has a sense of contemporary luxuriousness and includes a resort-style
ensuite with a large bathtub



The homes earthy tones contrast with occasional splashes of vibrant colour, such as a red splashback
for privacy in the powder room


An interesting feature on the terrace is the large Bonaparte mosaic